BLOGGEN

March 24, 2018

Vi har fått ca 990 000 kronor från Vinnova som vi nu sätter sprätt på genom att tillverka en EFTERLÄNGTAD grafikapplikation för mobiltelefon. I januari genomförde vi fyra workshops med deltagare från samtliga målgrupper, t ex journalister, kommunikatörer, vloggare osv. I skrivande stund arbetar vi tillsammans med Chalmers Tekniska Högskola för att få till en bra design och rätt funktionalitet. I mitten av april börjar IT-bolaget Alten att koda den och om allt går som det ska så har vi en betaversion av appen klar i början av sommaren. Håll tummarna!

October 11, 2017

 Göteborgs Stift väljer ny biskop under hösten 2017. Den 11 oktober frågades de sju kandidaterna ut i Domkyrkan i Göteborg. Allt livestreamades på YouTube och nu finns alla kandidater att se som enskilda filmer på stiftets hemsida. Sändning och grafik producerades i sin helhet av oss.

October 2, 2017

Den 2 oktober var det premiär för utbildningen Riktig medieträning. Den här utbildningen genomförs idag för Sveriges största arbetsplats, Västra Götalandsregionen och riktar sig till alla medarbetare som har kontakt med journalister. Vi utgår ifrån att mötet mellan journalisten och kommunikatören ska ses som en demokratisk handling och att respekten för varandras roller ska vara stor. Vi tittar på många exempel från granskningar genom åren, hur en bra kommunikation bör genomföras samt tränar med fotograf framför filmkamera. Kursen är tuff, rolig och mycket handfast.

April 5, 2017

Nu tar vi nästa steg i utvecklingen inom mobilfilms-produktion. Omkring 750 kommunikatörer har nu gått kursen Filma med Mobilen. Av dem är det många som nu vill gå vidare och för dem lanserar vi nu Avancerat-kursen. Här lär vi ut mer om olika klipptekniker och dramaturgiska grepp samt hur man effektivt använder sig av musik. Vi visar även hur man arbetar med grafik på flera olika sätt. 

 Filmen om industridesignern Monika Mulder som ritade årets lampa 2017 är helt producerad med endast en mobiltelefon. Se den här ovan!

September 6, 2016

Hur kan man tro på Gud när naturvetenskapen ständigt hittar naturliga förklaringar till allt och dessutom har börjat spekulera i ett multiversa? Vad är egentligen Gud och varför finns det människor som tror? Ja, detta är några av de kniviga frågor som ska få sina svar i den nya utbildningsfilm som vi under hösten producerar för Svenska Kyrkan. Filmen ska bli ett utbildningsmaterial för gymnasieskolan eftersom det saknas bra material som skildrar religion i en naturvetenskaplig kontext vilket läroplanen begär sedan några år tillbaka. Vi kommer resa runt och träffa några av landets mest namnkunniga på området och vi hoppas och tror...

May 31, 2016

 

När året är slut kommer vi att ha utbildat omkring 350 kommunikatörer över hela Sverige i hur man enkelt producerar korta, effektiva och relevanta filmer med endast en mobiltelefon och en redigeringsapp som främsta verktyg. Kursen genomför vi på uppdrag av Sveriges Kommunikatörer och har genomgående fått mycket höga betyg (snitt 5,7 av 6,0). Så säger några av de kommunikatörer och kommunikationschefer som gått kursen: 

 

Man kan gå direkt till handling efter utbildningen, och de exempel vi fick öva med var väldigt relevanta. Går att applicera direkt på denegna verksamheten. Och så var det roligt!

Therese Månsson, kommunik...

May 19, 2016

 

20 aktiebolag och en engagerad publik höll ut under denna rekordlånga direktsändning på nästan 13 timmar som vi producerade på YouTube Live i mitten av maj. Aktiespararna genomförde detta oerhört professionella arrangemang på Svenska Mässan där förutsättningarna var jättebra för att lyckas väl. Efter sändning klipptes hela sändningen ner i enskilda filmer som respektive bolag sedan använder i vidare kommunikation med investorer, styrelse, ägare och kunder. 

 

 

 

May 2, 2016

Rallarsving får återigen förtroendet att hjälpa Telia Sonera att direktsända alla bolagets seminarier samt producera kortare mobilfilmer om arrangemangen för publicering i sociala medier löpande under veckans alla dagar! I år samarbetar vi med Humblestorm.

 

Stort tack för ett strålande jobb i Almedalen! Allt har löpt på jättebra och 
produktionerna blev jättesnygga! Hoppas vi får jobba med er snart igen!

Irene Odenstig, Digital Marketing Manager Telia

 

 

April 28, 2016

 

Det är inte lätt att kommunicera med alla när alla är utspridda över precis hela Sverige! Både riksförbundet Sveriges museer och arbetsgivarorganisationen Svensk Scenkonst väljer därför att återigen direktsända vårens stora branschmöten för att så många som möjligt ska ha möjlighet att ta del av deras digra program med föreläsningar, debatter och seminarier. Dagen innan anländer vi och riggar all teknik samt går igenom körschema och kontrollerar att allt är på plats såsom ljus, internetuppkoppling, bra ljud mm mm. 

 

Please reload

  • Facebook - White Circle

Rallarsving Kommunikation är ett produktionsbolag för film och streaming i sociala medier. Producerar kursen Filma med mobilen för Sveriges Kommunikatörer